Home » Activiteiten

ACTIVITEITEN

Ontspanning:

Er zijn tientallen thermaalbaden in de buurt. Velen daarvan worden al eeuwenlang door mensen bezocht vanwege de bewezen geneeskrachtige eigenschappen van het opborrelende water. De wereldberoemde warmwaterbron is die van Hévíz, die een echt kratermeer heeft gevormd. Al in 1795 liet graaf Festetics (ook bekend van het Festetics kasteel in Keszthely) deze plek ontwikkelen als therapeutisch kuurbad.

 

 

 

Zomer:

De temperaturen zijn heerlijk: in het voor- en naseizoen is het tussen de 20 en 25 graden en in juli en augustus is het overdag gemiddeld zo'n 25 tot 35 graden. Hongarije kent vrij veel zonuren, gemiddeld 2000 uur per jaar.

 

 

 

 

 

 

 

  CULTUUR

Voor-en najaar:

Het voor- en najaar zijn de ideale periodes om te gaan fietsen langs en rondom het Balatonmeer. De natuur komt tot leven en de bloei ziet er dan op zijn mooist uit. De temperatuur is niet te hoog, zo ongeveer 20 a 25 graden, en de lucht voelt licht aan omdat het vochtgehalte relatief laag is.

 

 

 

 

 

 

 

 

RESTAURANTS

ZÖLD ELEFANT     ZALAAPATI

Zöld Elephant Restaurant met een huisgemaakte stijl, geweldige gerechten en echte specialiteiten (ganzenlever, angussteak en Braziliaans rendier) voor diegenen die op zoek zijn naar culinaire hoogstandjes.

ÖREG HARANG BOROZÓ      HÉVIZ

Dit restaurant heeft zijn reputatie vanwege de gerechten gemaakt van Hongaarse specialiteiten zoals geiten, grijs vlees, buffels, ezels, parelhoenders, konijnen en mangalica-varkens.  Elke dag  nieuwe foodspecialiteiten!

KIS BALATON RESTAURANT ZALASZÁBAR

Gezellig café-restaurant waar u goedkoop een redelijke maaltijd kunt krijgen.

En leuke plek om even tussendoor een glas bier of een kopje koffie te drinken.